Portakal Soslu Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
KEK MALZEMELERİ
- 3 orta boy yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 1-2 portakalın kabuk rendesi
MUHALLEBİ MALZEMELERİ
- 4. 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Ilıdıktan sonra yarım paket toz krem şanti
SOS MALZEMELERİ
- 5 adet portakal
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı su
Portakal Soslu Tatlı Tarifi Yapılışı
- Kek için yumurtaları şekerle çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyip büyük boy borcama dökelim 180 derece fırında pişirelim.
- Muhallebisi için tum malzemeleri bi tencereye koyalım ve koyulaşana kadar pişirelim.
- Ilıyınca toz krem şantiyi ekliyelim mikserle karıştıralım.
- Pişen kekimizin üzerine dökelim.
- Sosu içinde portakalları sıkalım ve süzgecten geçirelim.
- Sonra diğer malzemeleri ekliyelim koyulaşana kadar pişirelim.
- Sosumuz ılıyınca muhallebinin üzerine dökelim.Dilediğmiz gibi süsleyebiliriz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder