28 Aralık 2019 Cumartesi

Portakal Soslu Tatlı Tarifi

Portakal Soslu Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

KEK MALZEMELERİ
  • 3 orta boy yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1-2 portakalın kabuk rendesi
MUHALLEBİ MALZEMELERİ
  • 4. 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Ilıdıktan sonra yarım paket toz krem şanti
SOS MALZEMELERİ
  • 5 adet portakal
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı su

Portakal Soslu Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Kek için yumurtaları şekerle çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyip büyük boy borcama dökelim 180 derece fırında pişirelim.
  2. Muhallebisi için tum malzemeleri bi tencereye koyalım ve koyulaşana kadar pişirelim.
  3. Ilıyınca toz krem şantiyi ekliyelim mikserle karıştıralım.
  4. Pişen kekimizin üzerine dökelim.
  5. Sosu içinde portakalları sıkalım ve süzgecten geçirelim.
  6. Sonra diğer malzemeleri ekliyelim koyulaşana kadar pişirelim.
  7. Sosumuz ılıyınca muhallebinin üzerine dökelim.Dilediğmiz gibi süsleyebiliriz. Afiyet olsun 😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder