Kraliçe Çorbası Tarifi

Kraliçe Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • Yarım haşlanmış küp doğranmış tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket yemeklik krema
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri İçin:
  • İnce doğranmış dereotu

Kraliçe Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kabak, patates ve havuçu küp küp doğrayıp tencereye alalım.
  2. Üzerine tavuk ve sıcak suyu döktükten sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirelim pürüzsüz olana kadar blendırdan geçirelim.
  3. Zeytinyağında unu kavuralım karabiber ve tuzu ilave ettikten sonra sütü karıştıra karıştıra ilave edelim ve çorbaya karıştırarak dökelim.
  4. Bezelye ve tel şehriyeyi ilave ettikten sonra kaynamaya başlayınca kremayı dökerek karıştıralım kısık ateşte tel şehriye pişene kadar bekletelim.
  5. Son olarak üzerine doğranmış dereotu ilave edelim.

Yorumlar