Kraliçe Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kabak
 - 1 adet patates
 - 1 adet havuç
 - Yarım haşlanmış küp doğranmış tavuk göğsü
 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 paket yemeklik krema
 - 1 çay bardağı tel şehriye
 - 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
 - 2 yemek kaşığı un
 - 2 su bardağı süt
 - 6 su bardağı sıcak su
 - 2 su bardağı tavuk suyu
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - Tuz
 
Üzeri İçin:
- İnce doğranmış dereotu
 
Kraliçe Çorbası Tarifi Yapılışı
- Kabak, patates ve havuçu küp küp doğrayıp tencereye alalım.
 - Üzerine tavuk ve sıcak suyu döktükten sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirelim pürüzsüz olana kadar blendırdan geçirelim.
 - Zeytinyağında unu kavuralım karabiber ve tuzu ilave ettikten sonra sütü karıştıra karıştıra ilave edelim ve çorbaya karıştırarak dökelim.
 - Bezelye ve tel şehriyeyi ilave ettikten sonra kaynamaya başlayınca kremayı dökerek karıştıralım kısık ateşte tel şehriye pişene kadar bekletelim.
 - Son olarak üzerine doğranmış dereotu ilave edelim.
 
Yorumlar
Yorum Gönder