Kremalı Tavuk (Kekiklim) Tarifi

Kremalı Tavuk (Kekiklim) Tarifi İçin Malzemeler

Bu ölçü 3 porsiyon içindir
  • 2 parça tavuk göğüs
  • 2 parça kemiksiz tavuk but
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kaşık tereyağ
  • Yarım paket krema (100 gr)
  • 100 gr kaşar peyniri
Makarnası için:
  • 1 paket kalem makarna
  • 1 çorba kaşığı zerdeçal
  • 1 kaşık tereyağ
  • Yarım paket krema (100 gr)
Salatası için:
  • Yarım göbek marul
  • 1 tane havuç
  • Zeytinyağ
  • Limon
  • Tuz

Kremalı Tavuk (Kekiklim) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk etlerini iri küpler şeklinde doğrayıp bir kaseye alın.
  2. Üzerine zeytinyağ, sarımsak, tuz, karabiberi ekleyip karıştırın.
  3. Üzerini streçle kapatıp buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Vaktiniz yoksa hemen de yapabilirsiniz.
  4. Etleri pişirmeden 20 dk önceden oda ısısında bekletin.
  5. Geniş bir yapışmaz tavaya tereyağını alıp eritin marine olan etleri tavaya teker teker yerleştirin.
  6. Bir tarafı kızarmaya başlayınca ara ara karıştırarak pişirin. Hertarafı renk alıp kızaran etlerin üzerine yarım paket kremayı ve rende kaşarı ilave edip karıştırın.
  7. Sosla da bütünleşince tavuğunuz hazırdır.
  8. Makarnası için kaynayan suya tuz, az zeytinyağ ve zerdeçalı atın.
  9. Makarnayı da koyup pişmeye bırakın. Piştikten sonra süzün.
  10. Aynı tencerede tereyağ eritin ve makarnayı da koyup ve karıştırın.
  11. Son olarak yarım kutu krema ilave edip tekrar karştırın. Makarnanız da hazır.
  12. Salatası için marulu doğrayın, havucu rendeleyin. Tuz, limon suyu ve zeytinyağ ile karıştırın.Hepsi hazır olunca tavuk dünyasındaki gibi yanyana dizip servis edebilirsiniz.

Yorumlar