Kremalı Tavuk (Kekiklim) Tarifi İçin Malzemeler
Bu ölçü 3 porsiyon içindir
- 2 parça tavuk göğüs
 - 2 parça kemiksiz tavuk but
 - 1 çorba kaşığı kekik
 - 2 diş sarımsak
 - 2 kaşık zeytinyağ
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 kaşık tereyağ
 - Yarım paket krema (100 gr)
 - 100 gr kaşar peyniri
 
Makarnası için:
- 1 paket kalem makarna
 - 1 çorba kaşığı zerdeçal
 - 1 kaşık tereyağ
 - Yarım paket krema (100 gr)
 
Salatası için:
- Yarım göbek marul
 - 1 tane havuç
 - Zeytinyağ
 - Limon
 - Tuz
 
Kremalı Tavuk (Kekiklim) Tarifi Yapılışı
- Tavuk etlerini iri küpler şeklinde doğrayıp bir kaseye alın.
 - Üzerine zeytinyağ, sarımsak, tuz, karabiberi ekleyip karıştırın.
 - Üzerini streçle kapatıp buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Vaktiniz yoksa hemen de yapabilirsiniz.
 - Etleri pişirmeden 20 dk önceden oda ısısında bekletin.
 - Geniş bir yapışmaz tavaya tereyağını alıp eritin marine olan etleri tavaya teker teker yerleştirin.
 - Bir tarafı kızarmaya başlayınca ara ara karıştırarak pişirin. Hertarafı renk alıp kızaran etlerin üzerine yarım paket kremayı ve rende kaşarı ilave edip karıştırın.
 - Sosla da bütünleşince tavuğunuz hazırdır.
 - Makarnası için kaynayan suya tuz, az zeytinyağ ve zerdeçalı atın.
 - Makarnayı da koyup pişmeye bırakın. Piştikten sonra süzün.
 - Aynı tencerede tereyağ eritin ve makarnayı da koyup ve karıştırın.
 - Son olarak yarım kutu krema ilave edip tekrar karştırın. Makarnanız da hazır.
 - Salatası için marulu doğrayın, havucu rendeleyin. Tuz, limon suyu ve zeytinyağ ile karıştırın.Hepsi hazır olunca tavuk dünyasındaki gibi yanyana dizip servis edebilirsiniz.
 
Yorumlar
Yorum Gönder