Kıymalı Lahana Sarması Tarifi
Kıymalı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- Lahana turşusu yaprakları (1 orta boy lahanadan)
- 500gr. dana kıyma
- 2, 5 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı domates suyu
- 1 kuru soğan (Rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tencereye su
Kıymalı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı
- Lahana yaprakların ince yerlerini ayırın.
- Kalın damarları tencereyin altına ve üstüne konucak.
- Derin bir kapa kıymayı, pirinci, yarım çay bardağı sıvı yağ (kalanını tencere kaynarken), domates suyu, rendelenmiş soğanı, tuz, karabiber ve kimyonu alarak yoğrulur.
- Lahana yaprakların içine 1 tatlı kaşığı ile karışımdan koyun ve sarın.
- Tencereye kalın yaprakları dizin( sarmalar yanmasın, yapışmasın diye)
- Ardından sardınız sarmaları dizin ve en üstüne yine kalın yapraklarlan kapatın.
- Geri kalan sıvı yağını dökün ve üzerini az geçecek kadar su koyun. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder