Kıymalı Lahana Sarması Tarifi

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • Lahana turşusu yaprakları (1 orta boy lahanadan)
  • 500gr. dana kıyma
  • 2, 5 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı domates suyu
  • 1 kuru soğan (Rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tencereye su

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı



  1. Lahana yaprakların ince yerlerini ayırın.
  2. Kalın damarları tencereyin altına ve üstüne konucak.
  3. Derin bir kapa kıymayı, pirinci, yarım çay bardağı sıvı yağ (kalanını tencere kaynarken), domates suyu, rendelenmiş soğanı, tuz, karabiber ve kimyonu alarak yoğrulur.
  4. Lahana yaprakların içine 1 tatlı kaşığı ile karışımdan koyun ve sarın.
  5. Tencereye kalın yaprakları dizin( sarmalar yanmasın, yapışmasın diye)
  6. Ardından sardınız sarmaları dizin ve en üstüne yine kalın yapraklarlan kapatın.
  7. Geri kalan sıvı yağını dökün ve üzerini az geçecek kadar su koyun. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun!

Yorumlar