Lezzet Bombası Şekerpare Tarifi

Lezzet Bombası Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ ya da margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağına yakın un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Limon suyu (6 veya 7 damla)
Üzerine
  • Fındık içi

Lezzet Bombası Şekerpare Tarifi Yapılışı

O kadar şekerpare tarifi var ama bu tarifin yeri bir baska, adina ne desem de dikkat çeksem diye düşündüm, mutlaka deneyin, çok lezzetli, yiyenler tarifini ister ins🥰🤩
  1. İlk önce şerbetimizi hazırlayarak başlayalım, şekerimizi ve suyumuzu tencereye alıp kaynatıyoruz, şeker eriyene kadar karıştırırsanız iyi olur.
  2. Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyumuzu da ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ılımaya alıyoruz.
  3. Bütün malzemeleri bir kaba alıp karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Unu her zaman kontrollü ekleyin, yavaş yavaş, birden bütün unu koymayin sert olur ve şekerpareniz çatlar pişerken, hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar alıp elinizde kurabiye yapar gibi yuvarlayıp şekil verin.
  5. Üzerlerine fındıklarımızı koyup 200 derece fırında şekerparelerimiz istediğimiz kızarıklığa gelene kadar pişirin.
  6. Pişme süresi fırından fırına değişebilir, lütfen unutmayın, gözünüz üzerine olsun😁🙃
  7. Piştikten sonra 3 dakika dışarda bekletiyoruz ve sonra ılıyan şerbetimizi üzerine gezdiyoruz. Püf noktası:şerbet ılık, tatlı sıcak şerbetini çekene kadar üzerini bir tepsiyle kapatıp dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar