Lezzet Bombası Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ ya da margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yumurta
- 4 su bardağına yakın un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Limon suyu (6 veya 7 damla)
Üzerine
- Fındık içi
Lezzet Bombası Şekerpare Tarifi Yapılışı
O kadar şekerpare tarifi var ama bu tarifin yeri bir baska, adina ne desem de dikkat çeksem diye düşündüm, mutlaka deneyin, çok lezzetli, yiyenler tarifini ister ins
- İlk önce şerbetimizi hazırlayarak başlayalım, şekerimizi ve suyumuzu tencereye alıp kaynatıyoruz, şeker eriyene kadar karıştırırsanız iyi olur.
- Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyumuzu da ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ılımaya alıyoruz.
- Bütün malzemeleri bir kaba alıp karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Unu her zaman kontrollü ekleyin, yavaş yavaş, birden bütün unu koymayin sert olur ve şekerpareniz çatlar pişerken, hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar alıp elinizde kurabiye yapar gibi yuvarlayıp şekil verin.
- Üzerlerine fındıklarımızı koyup 200 derece fırında şekerparelerimiz istediğimiz kızarıklığa gelene kadar pişirin.
- Pişme süresi fırından fırına değişebilir, lütfen unutmayın, gözünüz üzerine olsun
- Piştikten sonra 3 dakika dışarda bekletiyoruz ve sonra ılıyan şerbetimizi üzerine gezdiyoruz. Püf noktası:şerbet ılık, tatlı sıcak şerbetini çekene kadar üzerini bir tepsiyle kapatıp dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder