Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Mantılı Erişteli Mercimek Çorbası Tarifi

Mantılı Erişteli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet büyük boy soğan
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 6 su bardağı su
  • 25 adet hazır içli mantı
  • 1 çay bardağı erişte
  • Az miktarda sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı Darhun otu
  • İsteğe göre pul biber, karabiber, tuz

Mantılı Erişteli Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Önceden bir tencerede yeşil mercimek haşlanıp süzülür.
  2. Yağda ince doğranmış soğan kavrulur, salça ilave edilir, sıcak su koyulur.
  3. İlk olarak mantı sıcak suya atılır, 5 dakika kaynadıktan sonra, erişte ve yeşil mercimek ilave edilir.
  4. Altı kısık bir şekilde 10 dakika kaynatılır ve üzerine darhun otu, karabiber, pul biber atılıp tuz koyulur.
    Çorbamız böylece hazır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?