Mısırlı Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
 - 1 su bardağı haşlanmış mısır
 - Yarım çay bardağı zeytinyağ
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - Tuz
 
Mısırlı Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Pirinci yıkayıp iyice süzdürüyoruz.
 - Sıvı yağı tencereye alarak ısıtıp pirinçleri ilave ediyoruz.
 - Kısık ateşte 15 dakika kavurarak mısır ve tuzu ekliyoruz.
 - Birkaç dakika da böyle kavurup 2 buçuk su bardağından biraz fazla kaynar su ilave ediyoruz. (Pirinçlerin üzerini bir parmak geçicek kadar su ilave etmiş oluyoruz. )
 - Kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
 - Pişen pilava tereyağını ilave edip altını kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz. Servise hazır. 
 
Suda bekletmeden pratik şekilde yapabileceğiniz tane tane bir pilav. 
Deneyeceklere afiyet olsun.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder