Mısırlı Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Mısırlı Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Pirinci yıkayıp iyice süzdürüyoruz.
- Sıvı yağı tencereye alarak ısıtıp pirinçleri ilave ediyoruz.
- Kısık ateşte 15 dakika kavurarak mısır ve tuzu ekliyoruz.
- Birkaç dakika da böyle kavurup 2 buçuk su bardağından biraz fazla kaynar su ilave ediyoruz. (Pirinçlerin üzerini bir parmak geçicek kadar su ilave etmiş oluyoruz. )
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Pişen pilava tereyağını ilave edip altını kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz. Servise hazır.
Suda bekletmeden pratik şekilde yapabileceğiniz tane tane bir pilav.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder