14 Aralık 2019 Cumartesi

Patatesli Hingel Tarifi

Patatesli Hingel Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası

Patatesli Hingel Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için;2 su bardağı un. Yarım su bardağı su, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz yoğurun.
  2. İç harcı olana kadar üzerine bir bez örtüp dinlendirin.
  3. İç harcı için;3 orta boy patates küp küp doğrayıp haşlayın. Ezin.
  4. Bir tavada 1 orta boy soğanı ince doğrayıp 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ve de yarım yemek kaşığı domates salçasında kavurun.
  5. Haşlayıp, ezdiğiniz patatesleri buna ekleyip karıştırın.
  6. İç harç hazır olduğunda hamurunuzu açıp bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkartın içlerini doldurup kapatın. İsterseniz üçgen şeklinde, isterseniz diğer türlü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder