Patatesli Hingel Tarifi
Patatesli Hingel Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı su
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
Patatesli Hingel Tarifi Yapılışı
- Hamuru için;2 su bardağı un. Yarım su bardağı su, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz yoğurun.
- İç harcı olana kadar üzerine bir bez örtüp dinlendirin.
- İç harcı için;3 orta boy patates küp küp doğrayıp haşlayın. Ezin.
- Bir tavada 1 orta boy soğanı ince doğrayıp 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ve de yarım yemek kaşığı domates salçasında kavurun.
- Haşlayıp, ezdiğiniz patatesleri buna ekleyip karıştırın.
- İç harç hazır olduğunda hamurunuzu açıp bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkartın içlerini doldurup kapatın. İsterseniz üçgen şeklinde, isterseniz diğer türlü.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder