Ankara Tava Tarifi
Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kuzu eti
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı sıcak su
- karabiber
- kimyon
- tuz
- salça
Ankara Tava Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı doğranmış eti tavaya alıyoruz ve ocağı yüksek ateşe alıyoruz.
- Etin rengi dönüpte suyunu salınca ocağı iyice kısıyoruz.
- Suyunu çekince sıvı yağ ekliyoruz ve ara ara karıştırarak kavuruyoruz.
- Doğradığımız soğanı sarımsağı ve biberi ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Salçayı ve baharatları ekliyoruz, karıştırıyoruz.
- Son olarak domatesi ekliyoruz ve tavayı kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Diğer bir tarafta ayrı bir tavada şehriyeleri kavuruyoruz.
- Rengi dönünce etin üzerine ekliyoruz karıştırmıyoruz. Suyu da ilave edip altını iyice kısıyoruz.
- Kapağını da kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çekince 5-10 dk dinlendirip servis yapıyoruz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder