14 Aralık 2019 Cumartesi

Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuzu eti
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı sıcak su
  • karabiber
  • kimyon
  • tuz
  • salça

Ankara Tava Tarifi Yapılışı

  • Kuşbaşı doğranmış eti tavaya alıyoruz ve ocağı yüksek ateşe alıyoruz.
  • Etin rengi dönüpte suyunu salınca ocağı iyice kısıyoruz.
  • Suyunu çekince sıvı yağ ekliyoruz ve ara ara karıştırarak kavuruyoruz.
  • Doğradığımız soğanı sarımsağı ve biberi ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salçayı ve baharatları ekliyoruz, karıştırıyoruz.
  • Son olarak domatesi ekliyoruz ve tavayı kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  • Diğer bir tarafta ayrı bir tavada şehriyeleri kavuruyoruz.
  • Rengi dönünce etin üzerine ekliyoruz karıştırmıyoruz. Suyu da ilave edip altını iyice kısıyoruz.
  • Kapağını da kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  • Suyunu çekince 5-10 dk dinlendirip servis yapıyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder