Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg soyulmuş, dilimlenmiş kabak
  • 3 çay fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı pekmez
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 4-5 adet karanfil

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı


  1. Kabaklar tencereye dizilir. Üzerine toz şeker serpilir.
  2. Tarçın, karanfil taneleri ve pekmez gezdirilerek kapağı kapalı olarak 1 saat kadar hafif sulanması beklenir
  3. Sonra ocağa alınarak önce yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca çok kısık ateşte pişmeye bırakılır. Arada hafif hafif tencere sallanarak karıştırılır.
  4. Şerbeti koyu kıvamlı bir şerbet olana kadar pişirilerek ( sürekli kısık ateşte ve kapağı kapalı olacak) ocaktan alınır.
  5. Soğuduktan sonra kırılmış ceviz serpilerek sunulur, istenirse tahin ile de süslenebilir. Afiyet olsun.

Yorumlar