Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi
Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı margarin yada tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir kaç damla limon suyu
- Tuz
Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi Yapılışı
- 2 su bardağı pirinci sıcak suda 15 dk bekletelim.
- Katı yağı ve çok az sıvı yağı tencereye alalım.
- Yağ eridikten sonra arpa şehriyeyi ilave edelim rengi dönene kadar kavuralım iyice yıkanıp süzülen pirinci tuzunuda ilave edip 2 dakika daha kavuralım.
- Üzerine çok az geçecek kadar sıcak suyu ve limon suyunuda katıp en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen pilavın üzerine kağıt havlu koyup demlenmeye bırakalım
Afiyet olsun İnşaallah
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder