Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Popeyes Çıtır Tavuk Tarifi

Popeyes Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, poy, (istenilen miktarda)
Tavukları bulamak için;
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için
  • Sıvı yağ

Popeyes Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

Hayırlı günler diliyorum herkese 😘 Bugün başka bir tarifle geldim. Kemiksiz çıtır tavuk tarifi. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık kemiksiz et ile KFC’deki ve popeyastaki çıtır tavuklara taş çıkarıyor 😂Tadı ve çıtırlığı birebir aynı. Hatta tat olarak daha güzel👌Evde bu tavukları kendiniz yapabilirsiniz en azından içerisinde bildiğiniz malzemeler var. Gönül rahatlığıyla benim gibi yiyebilirsiniz😂O zaman gelsin tarif
  1. Öncelikle tavuklarımızı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Yazmış olduğum baharatlardan zevkinize göre tavukların üzerine ekleyip elimizle ovuşturuyoruz.
  2. Ayrı bir kapta sütü, yumurtayı, yoğurdu, sarımsağı ve tuzu ekleyip çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  3. Sonra baharatlarla harmanladığımız tavuklarımızı içerisine atıp buzdolabında en az 3-4 saat bekletiyoruz. Varsa vaktiniz 1 gün önceden yapıp ertesi gün kızartabilirsiniz. Bu tavukların çıtırlığı için önemlidir.
  4. Sonra galeta unu, nişasta, un ve mısır ununu bir kapta karıştırıp dolaptan çıkardığımız tavukları bu karışıma bulayıp derin bir tencerede yağa atıp kızarıtıyoruz.
  5. Yağ soğuk ve ilik olmamalı. Hafif kızgın olursa daha güzel kızarıcaktır. En son kızaran tavuklarımızı kağıt havlu serili bir kaba alıp hafif yağını çekmesini sağlayalım.
  6. Sonra servis için isterseniz ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 😊

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?