Portakal Soslu Etimek Tatlısı Tarifi

Portakal Soslu Etimek Tatlısı  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 paket tuzsuz etimek
Muhallebi;
  • 1 lt süt
  • 3 yemek k un
  • 2 yemek k nişasta
  • 1, 5 su b şeker
  • Vanilya
  • 1 paket süt kreması
Şerbeti;
  • 1, 5 su bardağı seker
  • 2 su bardağı sıcak su
Portakal sosu;
  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Portakal Soslu Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbeti yapıyoruz. Şekeri çelik tencereye alıyoruz, eriyene kadar bekliyoruz, şeker tamamen eriyince sıcak suyu yavaş yavaş döküyoruz ve karıştırıyoruz.
  2. Şerbet kaynayınca ocaktan alıyoruz. borcama etimekleri diziyoruz ve şerbeti sıcak bir şekilde etimeklerin üzerine döküyoruz. soğumaya bırakıyoruz.
  3. Muhallebi için tencereye vanilya ve süt kreması dışındaki bütün malzemeleri koyuyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Pişince ocaktan alıp ılımaya yakın vanilyayı ve süt kremasını koyup karıştırıyoruz.
  5. Soğumadan etimeklerin üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz.
  6. Üzerine isteğe bağlı hindistanceviziserpebilirsiniz. dolapta 1-2 saat bekletiyoruz.

Yorumlar