2 Aralık 2019 Pazartesi

Sebzeli Karışık Kebap Tarifi

Sebzeli Karışık Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gr kuşbaşı et
  • 1 kg patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet patates
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı biber salça
  • Yarım yemek kaşığı domates salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kimyon

Sebzeli Karışık Kebap Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar alacalı doğranıp tuzlu suda bekletilir ve sonrasında yıkanıp bir kenara konur, patatesler dilimlenir.
  2. Patlıcan ve patatesler iki yemek kaşığı yağ ve iki çay kaşığı tuz ilavesiyle karıştırılıp, yağlı kağıt serili tepsiye konup fırında kızartılır.
  3. Bir yandan da etler tencereye konur sotelenir üzerine doğranmış soğan ve yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilip bir miktar pişirilir.
  4. Sırasıyla doğranmış sarımsak, biberler, domates ve baharatlar konur, bir miktar pişirilip ocaktan alınır.
  5. Borcam tepsiye önce bir sıra kızaran patlıcan ve patatesler konur, etli sosun bir miktarı üzerine yayılır.
  6. Kalan kızartmalar ve sos da sırayla yayılır ve bir su bardağı sıcak su ilave edilip 190 derecede 30 dakika pişirilir.
    Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder