1 Aralık 2019 Pazar

Şehriyeli Un Çorbası (Terbiye Yok Kesilme Yok Lezzet Çok) Tarifi

Şehriyeli Un Çorbası (Terbiye Yok Kesilme Yok Lezzet Çok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 iri diş sarımsak
  • 11 su bardağı su (Yarısı tavuk suyu olursa daha iyi. yoksa bulyon)
  • Tuz (damak tadınıza göre)
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Servis ederken;
  • Karabiber, limon, sirke (istenirse).

Şehriyeli Un Çorbası (Terbiye Yok Kesilme Yok Lezzet Çok) Tarifi Yapılışı

Çorbacı geldi hanım. 🤣 şaka bir yana, değişik çorbalar üretmeyi çok seviyorum. buda o çorbalardan biri. buyurun başlayalım;
  1. Tencereye yağları ekleyip kızdıralım.
  2. Unu ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  3. 6 bardak içme suyu, 5 bardak tavuk suyunu döküp bir yandan da karıştıralım. ( tavuk suyu yoksa bulyon ekleyebilirsiniz. )
  4. Kaynayınca şehriyeyi ilave edelim.
  5. Sarımsağı rendeleyip, kısık ateşte 5-6 dakika pişirelim.
  6. Bir tavada sos malzemelerini yakıp, çorbaya dökelim. Ben servis etmeden 2 yemek kaşığı sirke ekledim. Şahane oldu. servise hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder