1 Aralık 2019 Pazar

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin (kaynadıktan sonra)
SÜSLEME;
  • 1 Paket bisküvi
  • Fındık parçacığı
  • Çilek, vs.

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Kek kalıbını streç film ile içini kaplayın.
  2. Vanilin hariç -Malzemelerin hepsini tencereye katıp, karıştırın.
  3. Kaynamaya başlayınca vanilini kat bir kac dakika daha pişirin. Ocaktan alın.
  4. Hazırlamış olduğumuz kek kalıbına döķün.
  5. Aralara süte bandırılmış bisküvileri ekleyin. Düzeltip, Şeklini verdikten sonra streç filmle kapatın.
  6. En az 2 saat Dolapta soğumaya bırakın.
  7. Süslemeden önce dilimlerseniz daha kolaylık olur.
Afiyet olsun♡♡

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder