Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1. 5 su bardağı irmik
- 2 su bardağı süt
- 1, 5 su bardağı hindistan cevizi
- 1. 5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin (kaynadıktan sonra)
SÜSLEME;
- 1 Paket bisküvi
- Fındık parçacığı
- Çilek, vs.
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Kek kalıbını streç film ile içini kaplayın.
- Vanilin hariç -Malzemelerin hepsini tencereye katıp, karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca vanilini kat bir kac dakika daha pişirin. Ocaktan alın.
- Hazırlamış olduğumuz kek kalıbına döķün.
- Aralara süte bandırılmış bisküvileri ekleyin. Düzeltip, Şeklini verdikten sonra streç filmle kapatın.
- En az 2 saat Dolapta soğumaya bırakın.
- Süslemeden önce dilimlerseniz daha kolaylık olur.
Afiyet olsun♡♡
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder