Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1. 5 su bardağı irmik
 - 2 su bardağı süt
 - 1, 5 su bardağı hindistan cevizi
 - 1. 5 su bardağı şeker
 - 1 paket vanilin (kaynadıktan sonra)
 
SÜSLEME;
- 1 Paket bisküvi
 - Fındık parçacığı
 - Çilek, vs.
 
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Kek kalıbını streç film ile içini kaplayın.
 - Vanilin hariç -Malzemelerin hepsini tencereye katıp, karıştırın.
 - Kaynamaya başlayınca vanilini kat bir kac dakika daha pişirin. Ocaktan alın.
 - Hazırlamış olduğumuz kek kalıbına döķün.
 - Aralara süte bandırılmış bisküvileri ekleyin. Düzeltip, Şeklini verdikten sonra streç filmle kapatın.
 - En az 2 saat Dolapta soğumaya bırakın.
 - Süslemeden önce dilimlerseniz daha kolaylık olur.
 
Afiyet olsun♡♡
Yorumlar
Yorum Gönder