Tam Mevsimi Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 10 kilo ayva
- 5 kilo şeker
- 4 litre süt ayva çekirdeği
Tam Mevsimi Ayva Reçeli Tarifi Yapılışı
Herkese hayırlı cumalar bugün kışın tam mevsimi olan ayva reçeli tarifi vereceğim biz çok sevdiğimiz için ben 10 kilo ayvadan yaptım sizler isteğe göre miktarı azaltabilirsiniz.
- Öncelikle ayvaları yıkayıp soyup küp küp doğruyoruz akşamdan tencereye koyup üzerine 2. 5 kilo şeker koyup bir gece bu şekilde bekletiyoruz.
- Sonra diğer gün sabah bir tencereye dört litre su koyup üzerine 2. 5 kilo şeker koyup kaynatıyoruz.
- Yarım saat şeker şerbeti yapıyoruz yani sonra kaynayan şerbeti ayvanın üstüne döküp içine ayvanın çekirdeklerinden de bir avuç kadar atıp ocağa alıyoruz.
- Yaklaşık 3 saat kadar iyice pişiriyoruz arada karıştırmayı unutmuyoruz.
- Sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz sonra kavanozlara koyuyoruz herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder