Ana içeriğe atla
Tavuklu Havuçlu Bezelyeli Milföy Tarifi
 
Tavuklu Havuçlu Bezelyeli Milföy Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
 
- 1 tane yumurta
 
- 1 kutu konserve karışık havuç bezelye
 
- Tuz karabiber
 
- Kekik
 
- Yarım çay bardağı su
 
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tavuklu Havuçlu Bezelyeli Milföy Tarifi Yapılışı
- Öncelikle konserve kutumuzu açıp suyunun süzülmesini sağlayalım.
 
- Ardından tavuk göğsümüzü havuçların boyunda küp küp doğrayalım tavaya alıp yarım çay bardağı suyu koyup çekmesini bekleyelim.
 
- Suyunu çektikten sonra zeytin yağımızı koyup bir iki tur karıştırdıktan sonra tuzunu karabiberini ve kekiğini koyup tekrar tavuklar ezilmeyecek şekilde karıştıralım.
 
- Suyu süzülen havuç ve bezelyeyi koyup karıştırdıktan sonra altını kapalım biraz ılıdıktan sonra ikiye kestiğimiz milföyü bir tarafına iç harcımızdan koyduktan sonra üçgen şekilde katlayalım.
 
- Kenarlarını iyice elimizle bastıralım isterseniz çatal yardımıyla da yapabilirsiniz .
 
- Bu esnada fırını ilk önce 175 dereceye getirelim.
 
- Milföylerimizin üzerine yumurtanın sarısını süzüp susam serpebilirsiniz. Afiyet olsun 

 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder