Zerdeçallı Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı kırmızı mercimek
 - 1 orta boy soğan
 - 1 çay kaşığı (Tepeli) zerdeçal
 - 1 litre su
 - Tuz
 
Zerdeçallı Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi Yapılışı
Kış aylarının vazgeçilmezi mercimeği bir de zerdeçallı deneyin derim. İçine patates, havuç vs koyabilirsiniz ama orjinali böyle. Şimdi tarife geçelim;
- Mercimeği güzelce yıkıyoruz bulanık suyu tamamen gidecek. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatıyoruz. Bir gece bekletiyoruz.
 - Kuru fasül nohut ıslatır gibi ertesi gün pişireceğimiz zaman suyunu süzüp yeniden su ekliyoruz içine soğanı iri parçalar şeklinde doğruyoruz.
 - Kaynarken köpüklerini alalım berrak olsun.
 - Mercimekler pisince içine zerdeçalı ve tuzu ekleyip iki dakika daha kaynatıyoruz.
 - Ardından pürüssüz olana kadar blenderden geçiriyoruz. eğer koyu kıvamlı olduysa sıcak su ile açabiliriz.
 - Üzerine sıvı yağ ve pulbiber gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder