12 Aralık 2019 Perşembe

Zerdeçallı Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi

Zerdeçallı Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı (Tepeli) zerdeçal
  • 1 litre su
  • Tuz

Zerdeçallı Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi Yapılışı

Kış aylarının vazgeçilmezi mercimeği bir de zerdeçallı deneyin derim. İçine patates, havuç vs koyabilirsiniz ama orjinali böyle. Şimdi tarife geçelim;
  1. Mercimeği güzelce yıkıyoruz bulanık suyu tamamen gidecek. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatıyoruz. Bir gece bekletiyoruz.
  2. Kuru fasül nohut ıslatır gibi ertesi gün pişireceğimiz zaman suyunu süzüp yeniden su ekliyoruz içine soğanı iri parçalar şeklinde doğruyoruz.
  3. Kaynarken köpüklerini alalım berrak olsun.
  4. Mercimekler pisince içine zerdeçalı ve tuzu ekleyip iki dakika daha kaynatıyoruz.
  5. Ardından pürüssüz olana kadar blenderden geçiriyoruz. eğer koyu kıvamlı olduysa sıcak su ile açabiliriz.
  6. Üzerine sıvı yağ ve pulbiber gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun😘

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder