Aşure Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr aşurelik buğday
- 500 gr toz şeker
- 150 gr kuru fasülye
- 150 gr nohut
- 100 gr kabuksuz iç bakla
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 adet elma
- 1 adet portakal
- 1 türk kahve fincanı pirinç
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı gül suyu
Üzeri İçin
- 2 adet nar
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı fındık içi
- 1 su bardağı antep fıstığı
- 1 su bardağı kuru kayısı
- Toz tarçın
- Hindisdan cevizi
Aşure Tarifi Yapılışı
- Aşurelik buğday, kuru fasulye, nohut ve baklayı 1 gün önceden yıkayıp ayrı tencerelerde bir taşım kaynatıp ıslayalım.
- Kuru üzümü de yıkayıp ılık su içinde beklemeye alın.
- Ertesi gün kuru fasülye, nohut ve baklanın sularımı süzüp tekrar bir taşım kaynatalım.
- Buğdayı ayrı bir tencereye alıp içine pirinçleri ekleyip temiz su ile helimeleşinceye kadar kaynatalım.
- Sırayla içine yıkayıp süzdüğümüz bakliyatları ilave edip pişirmeye devam edin.
- Bir taşım kaynadıktan sonra içine küp küp doğradığınız kabuğu soyulmuş elmayı ve suyunu süzüp yıkadığınız kuru üzümleri ilave edip pişirmeye devam edin.
- Son olarak süt, toz şeker, bal ve gül suyunu ekleyerek 5 dk daha kaynatın ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan aşureleri servis kaplarına alın üzerine nar, ceviz, fındık, antep fıstığı, kuru kayısı, hindistan ve toz tarçını ilave ederek sunumu tamamlayın.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder