23 Şubat 2020 Pazar

Kuru Fasülye Tarifi

Kuru Fasülye Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr yağsız dana eti
  • 1 bardak kuru fasülye
  • 7 adet kıl biber
  • 4 tane kırmızı biber
  • 2 yemek kaşık domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • Tatlı kaşığı kara biber
  • Tatlı kaşığı tuz
  • Tatlı kaşığı pul biber
  • 3 tane knorr et bulyon

Kuru Fasülye Tarifi Yapılışı

Selamlar herkese çok nefis bir kuru fasülye denemek istiyorsanız eğer o zaman başlayalım arkadaşlar 😘
  1. Geceden kuru fasülyemizi işliyoruz.
  2. Sonra etimizi küp şeklinde kesiyor ve yıkadıktan sonra düdüklü tenceremize alıyoruz (daha güzel oluyor mümkünse) ben iki defa pişiriyorum etleri.
  3. Daha sonra fasülyemizi bir kez pişiriyorum düdüklümüzde ötene kadar.
  4. Fasülyemizi suyunu süzüyoruz etimizi suyunu bir kaba alıyoruz sakın dökmeyin.
  5. Bir tencere alıyoruz etimisi hafif yağda kavuruyoruz.
  6. Sonra salçalarımızı, karabiber, tuz, pulbiber ve knorr et bulyon ekleyip et suyumuzu da ekleyip diğer kestiğimiz biberleri fasülyemizi koyup sonra 15 dakika daha pişiriyoruz.
    Ve yanına pilav mis gibi gider.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder