Cevizli Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-3, 5 su bardağı kadar un
İç harcı için:
- 2 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 kase çekilmiş peynir
Cevizli Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı
- İlk olarak ılık süt, şeker ve mayayı kabımıza alıp maya eriyene kadar karıştıralım.
- Sıvı yağ ve tuzu ekleyip tekrar karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayalım.
- Soğan küp küp doğrayalım ve zeytinyağda kavuralım.
- Rengi dönmeye başlayınca salçayı ekleyip karıştıralım ve ardından baharatları, susam ve cevizi ekleyelim. 1-2 dakika kavurup peyniri ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölelim.
- İlk parçamızı alalım ve unlanmış masada ince bir hamur açalım.
- İçerisine harcımızı ekleyip her yerine yayalım.
- Kenarlarını katlayıp rulo şeklinde saralım. İstediğimiz genişlikte keselim ve yağlanmış tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derce fırında hamur hafif kızarana kadar pişirelim.
- Soğuyunca servis tabağına alalım. Servise hazır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder