25 Şubat 2020 Salı

Nişaştalı Karnabahar Kızartması Tarifi

Nişaştalı Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz
Kızartmak için :
  • Sıvı yağ
Üzeri için :
  • Sarımsaklı yoğurt

Nişaştalı Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı


  1. Çiçek çiçek böldüğümüz karnabaharları 10 dakika haşlayalım.
  2. Sonra yumurta, süt, un, nişasta ve tuzu çırpalım.
  3. Soğuyan karnabaharları karışımın içine atalım. İyice bulanınca kızartmaya başlayalım
  4. Kızgın yağda çevire çevire kızartalım.
  5. Sonra servis tabağına alalım.
  6. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber gezdirelim.Deneyecek herkese afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder