Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 7 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 vanilya
- 1 paket labne (200 gr)
Süslemek için
- Çilek
Çilekli Pasta Tarifi Yapılışı
- Önce yumurta ve şekeri çırparak pandispanyayı yapmaya başlayın.
- İyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Daha sonra 180 derecelik fırında alt üst ayarda kekinizi pişirin.
- Kekiniz pişerken krema için vanilya ve labne hariç tüm malzemeleri bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin.
- Kremayı ılımaya bırakın.
- Ilıyan kremaya vanilya ve labneyi ekleyip karıştırın.
- Pandispanyayı isteğe göre 2 ya da 3e bölün.
- Pandispanyayı ıslatın ve üzerine kremayı dökün arasına çilekleri isteğe göre yerleştirin.
- Üzerine diğer pandispanyaları yerleştirerek aynı işlemleri uygulayın.
- Son katını isteğe göre süsleyebiliriniz, ben krema sıktım ve çilek koydum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder