22 Şubat 2020 Cumartesi

Çilekli Pasta Tarifi

Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için
  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 7 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 vanilya
  • 1 paket labne (200 gr)
Süslemek için
  • Çilek

Çilekli Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Önce yumurta ve şekeri çırparak pandispanyayı yapmaya başlayın.
  2. İyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  3. Daha sonra 180 derecelik fırında alt üst ayarda kekinizi pişirin.
  4. Kekiniz pişerken krema için vanilya ve labne hariç tüm malzemeleri bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin.
  5. Kremayı ılımaya bırakın.
  6. Ilıyan kremaya vanilya ve labneyi ekleyip karıştırın.
  7. Pandispanyayı isteğe göre 2 ya da 3e bölün.
  8. Pandispanyayı ıslatın ve üzerine kremayı dökün arasına çilekleri isteğe göre yerleştirin.
  9. Üzerine diğer pandispanyaları yerleştirerek aynı işlemleri uygulayın.
  10. Son katını isteğe göre süsleyebiliriniz, ben krema sıktım ve çilek koydum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder