Vitamin Deposu Efsane Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük patates
- 1 adet büyük havuç
- 1 küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 kase kuru bamya
- 1 kase haşlanmış nohut
- 3 tane yazdan kurutulmuş biber
- 1 büyük yemek kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağından 3 parmak eksik bulgur
- Yeterince su
- Çay kaşığının ucu kadar kekik
- Karabiber, tuz, kırmızı pul biber
Vitamin Deposu Efsane Sebze Yemeği Tarifi Yapılışı
Selamun Aleykum arkadaşlar Bu yemek hem kış sebzeleri hem yazdan kuruttuğumuz sebzeler hem de baklagillerden oluşan çok beğendiğim bir Anayemek. Ben yanında pilav ve turşu ile çok yakıştırıyorum. sizlere de tavsiye ederim. Yemeğin yapılışına geçelim.
- Önce kurutulmuş olan bamyaları tencereye alalım.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyip 15 dk haşlayalım, bir yandan da havuçları soyup dilimleyelim yumuşayınca ocaktan alalım.
- Havuç diğer sebzelere göre daha geç pişer bu yüzden ön haşlama yapmakta fayda vardır.
- Yemeği yapacağımız tencereye sıvı yağ küp küp doğranmış soğanı alalım soğanı kavuralım
- Daha sonra salçayı alalım. Salçayı yeterince kavurduktan sonra bütün sebzeleri, haşlanmış nohut ile bulguru ve kurutulmuş biberi kırıp ekleyelim bir iki tur karıştırıp suyunu ekleyelim.
- Suyu çok sulu seviyorsanız nohut sulusu yemeği gibi çok ekleyin az sulu seviyorsanız da az ekleyin.
- Üzerine baharatları ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra yarı kısık ateşte patatesler pişene kadar pişirelim.
*KARABİBERİ SERVİS ESNASINDA EKLEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder