23 Şubat 2020 Pazar

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Yapılışı

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Yapılışı İçin Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • Kaşar peyniri
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı

  • Karnabaharlar küçük parçalara ayrılarak az tuz ile haşlanır.
  • Suyu süzüldükten sonra yağlanmış fırın kabına alınır ve üzerine hazırlanan beşamel sos dökülür.
  • Karnabaharlar beşamel sosa bulandıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpilerek 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Beşamel sosun yapımı:



  • Tereyağı ve sıvı yağ küçük bir tencereye alınarak ısıtılır.
  • Un ilave edilerek kavrulur.
  • Kokusu çıkan un kavrulmuştur, üzerine 1,5 su bardağı süt ilave edilir.
  • Çırpıcı ile hızlıca çırpılır, topak kalmaması sağlanır.
  • Tuz ve karabiber de eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  • 1-2 dk kaynadıktan sonra ocaktan alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder