Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Yapılışı İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- Kaşar peyniri
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı
- Karnabaharlar küçük parçalara ayrılarak az tuz ile haşlanır.
- Suyu süzüldükten sonra yağlanmış fırın kabına alınır ve üzerine hazırlanan beşamel sos dökülür.
- Karnabaharlar beşamel sosa bulandıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpilerek 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Beşamel sosun yapımı:
- Tereyağı ve sıvı yağ küçük bir tencereye alınarak ısıtılır.
- Un ilave edilerek kavrulur.
- Kokusu çıkan un kavrulmuştur, üzerine 1,5 su bardağı süt ilave edilir.
- Çırpıcı ile hızlıca çırpılır, topak kalmaması sağlanır.
- Tuz ve karabiber de eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- 1-2 dk kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder