Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 4 yumurta
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 bardak şeker
- 1 bardak hindistan cevizi
- 1 buçuk su bardağı galeta unu
- 1 kabartma tozu
Kreması için
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 vanilya
- Yarım kaşık margarin
- 1 paket krem şanti
Şerbeti için
- 2 buçuk su bardağı su
- 2 su bardağı na yakın şeker
Süsleme için
- Kivi, çilek
- Hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Önce şerbetimizi yapıyoruz. 2 buçuk su bardağı suya 2 su bardağına yakın şeker koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 15 dakika kaynaması yeterli.
- Daha sonra 4 yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
- Sıvı yağı hindistan cevizini, galeta unu ve kabartma tozu na koyup karıştırıyoruz.
- Dikdörtgen borcama döküyoruz. 175 derece fırında 30- 35 dk pişiriyoruz.
- Keki pişerken kremasını hazırlıyoruz. Bir litre süte şekeri nişastayı ve unu koyup karıştırıyoruz.
- Koyulaşıncaya kadar pişirin ocaktan alıyoruz.
- İçine margarini ve krem şanti yi koyup çırpıyoruz.
- Sonra pişmiş olan keke soğumuş şerbeti fırından çıkınca hemen döküyoruz.
- Üzerine kremayı da döküyor uz istediğimiz şekilde süslüyor uz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder