21 Şubat 2020 Cuma

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için
  • 4 yumurta
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak hindistan cevizi
  • 1 buçuk su bardağı galeta unu
  • 1 kabartma tozu
Kreması için
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 vanilya
  • Yarım kaşık margarin
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 2 su bardağı na yakın şeker
Süsleme için
  • Kivi, çilek
  • Hindistan cevizi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbetimizi yapıyoruz. 2 buçuk su bardağı suya 2 su bardağına yakın şeker koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 15 dakika kaynaması yeterli.
  2. Daha sonra 4 yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
  3. Sıvı yağı hindistan cevizini, galeta unu ve kabartma tozu na koyup karıştırıyoruz.
  4. Dikdörtgen borcama döküyoruz. 175 derece fırında 30- 35 dk pişiriyoruz.
  5. Keki pişerken kremasını hazırlıyoruz. Bir litre süte şekeri nişastayı ve unu koyup karıştırıyoruz.
  6. Koyulaşıncaya kadar pişirin ocaktan alıyoruz.
  7. İçine margarini ve krem şanti yi koyup çırpıyoruz.
  8. Sonra pişmiş olan keke soğumuş şerbeti fırından çıkınca hemen döküyoruz.
  9. Üzerine kremayı da döküyor uz istediğimiz şekilde süslüyor uz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder