Pastaneleri Solda Bırakan Nefis Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 200 ml su
- 80 gr margarin veya tereyağı
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 3 yumurta (l boy)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Kreması için
- 400 ml süt (2. 5 su bardağına yakın)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Ganajı için
- 100 ml sıvı krema
- 2. 5 paket bitter çikolata (80 gr lık)
- isteğe göre antep fıstığı
Pastaneleri Solda Bırakan Nefis Ekler Pasta Tarifi Yapılışı
Evet hanımlar pastaneye gitmeye gerek duymayacaksınız artık. Kendi evinizde kendi emeğinizle yapıp yiyenlerin meftun olacağı nefis bir tarif. Hadi geçelim yapılışına
- Orta boy tencereye margarini ve suyu koyup eritelim.
- Yağ eriyince unu, şekeri ve tuzu ekleyip hamurun topaklanmasına izin vermeden sürekli karıştıralım. Yaklaşık 3- 4 dakika sonunda hamur kendini toparladıktan sonra tenceremizi ocaktan alalım.
- 10 dakika kadar beklettikten sonra yumurtaları teker teker mikserle çırparak kırıyoruz.
- Hamuru varsa sıkma torbasına yoksa ben köy ekmeği poşetlerine doldurup işaret parmağı uzunluğunda yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkalım.
- 170 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırının kapağını açmayın ilk 20 dakika. Kremanız için vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri ekleyip kaynayana kadar çırparak pişiriyoruz.
- Kremamız göz göz olunca ocaktan alalım ve vanilyayı ve margarin veya tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Kremanın üzerine streç film örtelim kabuk bağlanmaması adına.
- Pişen hamurları ikiye ayırıyoruz tam kesmeyin arka tarafta pay bırakalım sosa batirdigimizda rahatlıkla tutabilelim.
- Oda sıcaklığına gelen kremayı sıkma torbasına alalım ve eklerin içine yeteri kadar sıkalım ve temiz bir tabağa alalım.
- Ekler bitene kadar işleme devam edelim.
- Ganaj için kremayı sos tenceremize alıp ocağa koyalım.
- Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alalım ve çikolataları içine koyup eritelim.
- Ekler pastamızı ganaja batırıp çıkaralım ve servis tabağımıza alalım. Bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder