Mantarlı Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım kilo mantar
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yeşil biber
- 1 kapya(kırmızı)biber
- 1 Orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
- 3 su bardağı tavuk suyu
Mantarlı Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirinçimizi sıcak suyla ıslatıp bekletiyoruz.
- Bir tencereye tereyağı ile birlikte irice doğradığımız soğan ve biberleri alıp kavurmaya başlıyoruz.
- Ardından mantarları da ekleyip kavurmaya işlemine devam ediyoruz.
- Baharatları da atıp karıştırıyoruz.
- Daha sonra ıslatıp yıkadığımız pirinçleri de ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
- Son olarak tavuk suyunu(Eğer yoksa normal suda kullanabilirsiniz)ekleyip bir tur daha karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
- Suyunu çekince karıştırıp pilavın demlenmesi için üzerine bir havlu kağıt örtüp bekliyoruz. Sıcak servis edelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder