22 Şubat 2020 Cumartesi

Mantarlı Sebzeli Pilav Tarifi

Mantarlı Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım kilo mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yeşil biber
  • 1 kapya(kırmızı)biber
  • 1 Orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • 3 su bardağı tavuk suyu

Mantarlı Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirinçimizi sıcak suyla ıslatıp bekletiyoruz.
  2. Bir tencereye tereyağı ile birlikte irice doğradığımız soğan ve biberleri alıp kavurmaya başlıyoruz.
  3. Ardından mantarları da ekleyip kavurmaya işlemine devam ediyoruz.
  4. Baharatları da atıp karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra ıslatıp yıkadığımız pirinçleri de ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
  6. Son olarak tavuk suyunu(Eğer yoksa normal suda kullanabilirsiniz)ekleyip bir tur daha karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  7. Suyunu çekince karıştırıp pilavın demlenmesi için üzerine bir havlu kağıt örtüp bekliyoruz. Sıcak servis edelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder