22 Şubat 2020 Cumartesi

Hasanpaşa Köfte Tarifi

Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için:
  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
Domates sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Diğer malzeme:
  • 1 su bardağı haşlanmış veya konserve bezelye
Patates püresi için:
  • 4 adet orta boy haşlanmış patates
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı kaşar rendesi
Üzeri İçin:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Kıyma uygun bir kaba alınır. Üzerine rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, galeta unu 1 yumurta, baharatlar alınır ve güzelce yoğurulur. Yarım saat buzdolabinda dinlendirilir.
  2. Püresi için patatesler küp küp doğranır ve suda haşlanır.
  3. Yumuşayan patateslerin suyu süzülür.
  4. Sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tereyağı, süt ve tuz alınıp güzelce ezilir.
  5. Hazırlanan köftelerden parçalar kopartılarak çanak şekli verilir.
  6. Yağlanmış fırın kabına köfteler dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 10 pişirilir.
  7. Daha sonra köftelerin içine birer kaşık bezelye koyulur.
  8. Patates püresi sıkma toprağına alınır ve üzerine sıkılır.
  9. Salçalı sosu hazırlanır ve borcama dökülür. 200 derecede 25-30 dk pişirilir.
  10. Pişmesine yakın üzerine üzerine kaşar peyniri ilave edilir. Ve kızardığında fırından alınır. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder