Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için:
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet orta boy rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
Domates sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
Diğer malzeme:
- 1 su bardağı haşlanmış veya konserve bezelye
Patates püresi için:
- 4 adet orta boy haşlanmış patates
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı kaşar rendesi
Üzeri İçin:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı
- Kıyma uygun bir kaba alınır. Üzerine rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, galeta unu 1 yumurta, baharatlar alınır ve güzelce yoğurulur. Yarım saat buzdolabinda dinlendirilir.
- Püresi için patatesler küp küp doğranır ve suda haşlanır.
- Yumuşayan patateslerin suyu süzülür.
- Sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tereyağı, süt ve tuz alınıp güzelce ezilir.
- Hazırlanan köftelerden parçalar kopartılarak çanak şekli verilir.
- Yağlanmış fırın kabına köfteler dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 10 pişirilir.
- Daha sonra köftelerin içine birer kaşık bezelye koyulur.
- Patates püresi sıkma toprağına alınır ve üzerine sıkılır.
- Salçalı sosu hazırlanır ve borcama dökülür. 200 derecede 25-30 dk pişirilir.
- Pişmesine yakın üzerine üzerine kaşar peyniri ilave edilir. Ve kızardığında fırından alınır. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder