11 Şubat 2020 Salı

Nar gibi Kızaran Tavuk Baget (Fırında) Tarifi

Nar gibi Kızaran Tavuk Baget (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 adet tavuk baget
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
Tamamlayıcıları;
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 5 adet yeşil sivri biber
  • 5 adet çeri domates

Nar gibi Kızaran Tavuk Baget (Fırında) Tarifi Yapılışı

Herkese Merhabalar🍀⭐️
Lezzetine doyum olmayan, Nar gibi kızarmış bagetlere kim hayır diyebilir ki. 😁🎉🌟
Dışı nar, içi pamuk. 🎯
Et yemekleri konusunda tatlı tatlı iddialaştığım eşime bile sonunda şapka çıkarttırmayı başaran bir tarif geliyor😎😎Ondan daha iyiyim. 😇😂
Hemen başlayalım;
  1. Sosumuz için; soğan ve bagetler hariç bütün malzemeler derince bir kaba alınıp, harmanlanır. Sarımsak mutlaka ezilmiş olmalıdır.
  2. Sırasıyla; yarım ay şekilde şerit doğranmış soğanlar ve bagetler eklenerek nazikçe tavuğumuzun her yeri soslanır.
  3. ⭐️⭐️ Streç filmle üstü kapalı 20/25 dakika bekletmeniz kafidir. Büyük bir borcam veya fırın tepsisi üzerine karışım dökülür.
  4. Kalın-küp doğradığımız patateslerimiz, ve yuvarlak form kazandırdığımız havuçlarımız da ilave edilerek son bir kez daha harç karıştırılır.
  5. Tepsi üzerine dengeli bir şekilde yayıp, yer yer biberlerimiz ve 4 parçaya ayırdığımız çerilerimiz eklenir.
  6. Önceden ısıtılmış 220° fırında ilk 25 dakika kontrollü pişirildikten sonra, derece 190/200 arasına getirilip, süre tamamlanır.
🌟Fırınlar arasında güç farkı olabileceğinden, herkes fırının huyunu bilir. 😁😁 Kontrollü bir pişirme süreci yapılmalıdır.
💚Dışı nar, içi pamuk bagetlerimiz servise hazırdır. 😊💕🎉💫
Afiyet olsun🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder