Nar gibi Kızaran Tavuk Baget (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler
- 9 adet tavuk baget
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
Tamamlayıcıları;
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy havuç
- 5 adet yeşil sivri biber
- 5 adet çeri domates
Nar gibi Kızaran Tavuk Baget (Fırında) Tarifi Yapılışı
Herkese Merhabalar
Lezzetine doyum olmayan, Nar gibi kızarmış bagetlere kim hayır diyebilir ki.
Dışı nar, içi pamuk.
Et yemekleri konusunda tatlı tatlı iddialaştığım eşime bile sonunda şapka çıkarttırmayı başaran bir tarif geliyorOndan daha iyiyim.
Dışı nar, içi pamuk.
Et yemekleri konusunda tatlı tatlı iddialaştığım eşime bile sonunda şapka çıkarttırmayı başaran bir tarif geliyorOndan daha iyiyim.
Hemen başlayalım;
- Sosumuz için; soğan ve bagetler hariç bütün malzemeler derince bir kaba alınıp, harmanlanır. Sarımsak mutlaka ezilmiş olmalıdır.
- Sırasıyla; yarım ay şekilde şerit doğranmış soğanlar ve bagetler eklenerek nazikçe tavuğumuzun her yeri soslanır.
- Streç filmle üstü kapalı 20/25 dakika bekletmeniz kafidir. Büyük bir borcam veya fırın tepsisi üzerine karışım dökülür.
- Kalın-küp doğradığımız patateslerimiz, ve yuvarlak form kazandırdığımız havuçlarımız da ilave edilerek son bir kez daha harç karıştırılır.
- Tepsi üzerine dengeli bir şekilde yayıp, yer yer biberlerimiz ve 4 parçaya ayırdığımız çerilerimiz eklenir.
- Önceden ısıtılmış 220° fırında ilk 25 dakika kontrollü pişirildikten sonra, derece 190/200 arasına getirilip, süre tamamlanır.
Fırınlar arasında güç farkı olabileceğinden, herkes fırının huyunu bilir. Kontrollü bir pişirme süreci yapılmalıdır.
Dışı nar, içi pamuk bagetlerimiz servise hazırdır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder