22 Şubat 2020 Cumartesi

Portakal Jöleli Haşhaşlı Kup Tarifi

Portakal Jöleli Haşhaşlı Kup Tarifi İçin Malzemeler

Portakallı jöle için
  • 3 bardak portakal suyu
  • 2 kaşık nişasta
  • Yarım bardak şeker
Muhallebi için
  • 1 litre süt
  • Yarım bardak şeker
  • 2 kaşık un
  • 3 kaşık nişasta
  • Vanilya
  • 1 buçuk yemek kaşığı haşhaş
  • Bitter çikolata

Portakal Jöleli Haşhaşlı Kup Tarifi Yapılışı

  1. Portakal suyu şeker ve nişastayı karıştırıp kaynayana kadar karıştıralım soğumaya bırakalım.
  2. Muhallebi için gerekli olan malzemeleri kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan sonra bir iki dk daha kaynatıp ocağı kapatalım.
  3. Muhallebiyi ikiye ayırıp birine haşhaşı birine bitter çikolatayı ekleyip karıştıralım.
  4. Daha sonra ilk çikolatalı muhallebiyi sonra haşhaşlı muhallebiyi istediğimiz bardaklara veya kaplara aktaralım. En üste portakallı jöleyi paylaştıralım.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder