Portakal Jöleli Haşhaşlı Kup Tarifi İçin Malzemeler
Portakallı jöle için
- 3 bardak portakal suyu
- 2 kaşık nişasta
- Yarım bardak şeker
Muhallebi için
- 1 litre süt
- Yarım bardak şeker
- 2 kaşık un
- 3 kaşık nişasta
- Vanilya
- 1 buçuk yemek kaşığı haşhaş
- Bitter çikolata
Portakal Jöleli Haşhaşlı Kup Tarifi Yapılışı
- Portakal suyu şeker ve nişastayı karıştırıp kaynayana kadar karıştıralım soğumaya bırakalım.
- Muhallebi için gerekli olan malzemeleri kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan sonra bir iki dk daha kaynatıp ocağı kapatalım.
- Muhallebiyi ikiye ayırıp birine haşhaşı birine bitter çikolatayı ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra ilk çikolatalı muhallebiyi sonra haşhaşlı muhallebiyi istediğimiz bardaklara veya kaplara aktaralım. En üste portakallı jöleyi paylaştıralım.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder