Fırında Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk pirzola
- 3 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy soğan
- 1 kapya biber (Yeşil de olur farketmez)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 tatlı kaşığı reyhan
- Tuz
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
Fırında Tavuk Pirzola Tarifi Yapılışı
Merhabalar
İlk önce tavuk pirzolalarımızın deri kısımlarını çıkartıyoruz. İsterseniz çıkartmayadabilirsiniz ama salçalı sos yapacağımız için sos derinin üzerinde kalıyor et kısmına geçmiyor.
- Derisi çıkartılan tavuklar salça, kekik, tuz, reyhan ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile iyice harmanlanıyor. En az 2-3 saat bu şekilde dolapta bekletiyoruz.
- Dolaptan çıkardıktan sonra patatesler orta kalınlıkta halka, soğanlar kalınca halka ve biberler kalınca doğranıp kalan sıvı yağ ile karıştırılır ve tavuklarla birleştirilir.
- 200 derecede yaklaşık 30 dakikada pişti.
Fevkaladenin fevkinde bir lezzet tavsiye ederim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder