Soslu Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy lahana
- 3 su bardağı prinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 3 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 1 baş sarımsak
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 limon suyu
- Tuz, su
Sosu için :
- 5 diş sarımsak
- 1 limon suyu
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
Soslu Lahana Sarması Tarifi Yapılışı
Kış sebzelerinin vazgeçilmez lezzetlerinden lahana sarması tarifi.
A, C ve K vitamini olup potasyum bakımından zengindir. Antioksidan özelliği sayesinde hastalıklara karşı bağışıklığı korur. Lif bakımından zengin olup kemik ve cildi korur. Beyaz lahanada bulunan K vitamini beyne çok faydalı olup, unutkanlığı giderir, hafızayı güçlendirir.
Turşusu, sarması, çorbası ve Salatası yapılmaktadır.
A, C ve K vitamini olup potasyum bakımından zengindir. Antioksidan özelliği sayesinde hastalıklara karşı bağışıklığı korur. Lif bakımından zengin olup kemik ve cildi korur. Beyaz lahanada bulunan K vitamini beyne çok faydalı olup, unutkanlığı giderir, hafızayı güçlendirir.
Turşusu, sarması, çorbası ve Salatası yapılmaktadır.
- Soslu lahana sarması için ilk önce lahananın yapraklarını kesip ayıralım.
- Büyük bir tencereye sıcak suyu koyalım.
- Üzerine 1 yemek kaşığı tuz atalım.
- Lahanaları bölüm bölüm haşlayalım. 4-5 dakika çevirerek haşlayalım.
- Pişme süresi lahanaya göre değişebilir çok fazla erimesine. Haşlanan lahanayı soğuk suya koyup şoklayalım. Sonra süzgece koyalım.
- İç harcı için soğanları temizleyip rondoda çekelim.
- Suyunu sıkıp tavaya koyalım.
- Üzerine zeytinyağını koyup kavuralım.
- Salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
- Domates ve sarımsağı rondoda çekip ilave edelim.
- Baharatları, tuzu, şekeri ve limon suyunu ilave edelim.
- Tuz, baharat ve ekşiyi kendi damak tadına göre ayarlayalım.
- Daha sonra iyice yıkanmış princi ilave edip 1-2 tur karıştıralım. En son ince ince kıyılmış maydanozu ilave edelim.
- Haşlanan lahanayı birer parça sarma olacak şekilde keselim.
- İç harçtan 1 tatlı kaşığı koyup saralım. Fazla kalın olmasın. İsteyen ellede sarabilir.
- Malzeme bitene kadar aynı işleme devam edelim. Sarmaları tencereye dizelim.
- Üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve 2 su bardağı sıcak su gezdirelim.
- Üzerine porselen tabak veya dolma taşı koyalım.
- Ocağa koyup Kaynamaya başlayınca altını kısalım. 40-45 dakika pişirelim. Arada suyunu kontrol edelim. Suyu az gelirse ilave edelim.
- Biz bu arada sosunu hazırlayalım.Sarımsakları ezip tavaya koyalım.
- Üzerine zeytinyağını koyup biraz pişirelim.
- Üzerine limon suyu, pulbiber ve naneyi ilave edip karıştıralım.
- Ocağın altını kapatalım.
Pişen sarmaları biraz dinlendirelim. - Servis tabağına koyup üzerine sostan gezdirelim.
Soslu lahana sarması servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder