21 Şubat 2020 Cuma

Ispanak Graten (Havuç, Patates ve Yumurtalı) Tarifi

Ispanak Graten (Havuç, Patates ve Yumurtalı) Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü: Ajda çay bardağı (170 ml)
  • 2 bağ ıspanak (800 gram)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
Beşamel için:
  • 2, 5 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
Üzeri için:
  • 1 adet çırpılmış yumurta (+1 fiske tuz)
  • Dilim yahut rende kaşar

Ispanak Graten (Havuç, Patates ve Yumurtalı) Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup minik küpler halinde kesiyoruz ve sıcak suya koyup 15 dakika haşlıyoruz.
  2. Patatesler haşlanırken soğanları soyup minik küpler halinde kesip uygun bir tencereye alıyoruz.
  3. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edip soteliyoruz.
  4. Soğanlar sotelenirken havucu soyup rendenin ince tarafıyla rendeleyip soğanlara ilave ediyoruz ve diriliklerini kaybedene kadar kısık ateşte soteliyoruz.
  5. Soğan ve havuçlar sotelenirken ıspanakların kökünü kesip toprağından iyice arınana kadar yıkayıp 1 parmak kalınlığında kesiyoruz.
  6. Ispanakları yıkayıp keserken kestiğimiz ıspanağı parça parça soğanlara ilave ediyoruz. Sıcağı gördükçe ufalacaklar.
  7. Tüm ıspanakları tencereye aldığımızda baharatları ilave ediyoruz.
  8. Ispanaklar suyunu salıp tamamen çekene kadar büyük ocakta kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
  9. Haşlanan patateslerimizi süzüp bir kaba alıyoruz.
  10. Bu sırada beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
  11. Küçük bir tencereye tereyağını alıp eritiyoruz.
  12. Eriyen tereyağına unu ilave edip karıştırıyoruz.
  13. Fazla kavurmamıza gerek yok. Tereyağı unu emince sütü ilave ediyoruz ve kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  14. Kıvam alan sosa tuz ve karabiberi ilave ediyoruz.
  15. Suyunu tamamen çekmiş ıspanakları haşlanmış patateslerin üzerine ilave edip beşamel sosu da ekleyip karıştırıyoruz.
  16. Küçük kare borcama harcımızı döküyoruz.
  17. Üzerine bir fiske tuzla çırpılmış 1 adet yumurtayı kaşıkla pay ediyoruz.
  18. Yumurtanın üzerine dilim kaşarları yerleştirip 200 derece önceden ısınmış fanlı fırının orta katında 16-17 dakika pişiriyoruz.
  19. Gratenimiz hazır. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder