Tam Kıvamında Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) su bardağı un
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı şu
- 3 damla limon suyu
Tam Kıvamında Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Tencereye 2 su bardağı toz şekeri ve 2 su bardağı su ilave edip ocağımıza alalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 3 damla limon suyunu ilave edelim.
- 5 dakika kaynattıktan sonra ocağımızın altını kapatalım.
- Daha sonra geniş bir kaba yumurtayı ve toz şekeri alalım. Köpürünceye kadar tel çırpıcıyla çırpalım.
- Daha sonra sıvı yağı, yoğurdu, kabartma tozunu ve vanilyayı alıp çırpmaya devam edelim.
- İrmiği ve unu ilave edip karışımı tamamlayalım yağladığımız tepsiye yayalım.
- 200 derecede ısınmış fırında pişirelim tatlımız sıcak şerbetimiz soğuk olacak şekilde dökelim.
“Tatlımız şerbetini çekince üzerine kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz afiyet bal şeker olsun deneyenlere şimdiden”
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder