24 Şubat 2020 Pazartesi

Tereyağlı Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Tereyağlı Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı orta pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı sıcak su

Tereyağlı Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

Kolay leziz bir pilav
  1. Öncelikle yağları tencereye alıp eriyince içine şehriyeleri koyalım ve rengi biraz kızardımı içine yıkanmış bulguru koyup birazda bu şekilde kavuralım.
  2. İçine suyunu tuzunu ekleyip biraz karıştırıp kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Biraz dinlendikten sonra servise sunabiliriz afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder