Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) demet dereotu
Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası Tarifi Yapılışı
Çok lezzetli bir salata tarifi. Mantar sevenlere tavsiye ederim.
- Salatamız için ilk önce mantarları iyice yıkayıp doğrayalım. Ben saplarınıda kullandım. Tavaya tereyağını koyalım.
- Tereyağı eridikten sonra doğranmış mantarları koyup suyunu çekene dek iyice kavuralım. Suyunu çektikten sonra tuzunu ilave edip karıştıralım ve altını kapatalım.
- Ayrı bir tavaya tereyağını koyalım, eridikten sonra kıyılmış cevizleri ilave edip kavuralım.
- Cevizlerin üzerine toz kırmızı biberi atalım, isteyen pul biber kullanabilir. Güzelce karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
- Diğer yanda karıştırma kabına aldığımıza yoğurda ince ince kıyılmış dereotunu ve tuzu ilave edip karıştıralım. Bu aşamada dileyen normal yoğurtta kullanabilir.
- Servis tabağına ilk mantarı alalım, mantarın üzerine yoğurtlu karışımı dökelim.
- Tuz ayarlarını kendimize göre ayarlayalım. Kavrulmuş cevizi yoğurdun üzerine gezdirelim.
Yoğurtlu Cevizli Mantar Salatası servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder