24 Şubat 2020 Pazartesi

Yağda Kızaran Kek Tarifi

Yağda Kızaran Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı süt
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı karbonat (İçine biraz limon sıkın)
  • Aldığı kadar un

Yağda Kızaran Kek Tarifi Yapılışı

Merhaba belkide ilk defa duyacağınız bir tarif yağda kızaran kek. Yağda kızarıyor diye yağlı olacağını düşünmeyin sakın gayet fırında yapılmış gibi yumuşacık oluyor denemenizi tavsiye ederim😇🤗
  1. Bütün malzemeleri karıştırıp poğaça hamuru gibi bir hamur elde ediyorsunuz.
  2. Tezgahı biraz yağlayıp hamuru uzun şekilde yapın ve bıçakla yaklaşık 5 cm 5cm şeklinde kesin.
  3. Üzerini çatalla ezin ve bol yağ bulunan tavada kızartın.
  4. Hamuru çok kalın yapmayın yoksa içinin hamur kalma ihtimali var.
  5. İsterseniz arasına veya üzerine çikolata sosu dökebilirsiniz.
  6. Hamuruna kakao koyup da deneyebilirsiniz bunu henüz denemedim 😇Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder