3 Renkli Patates Püresi Tarifi
3 Renkli Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet büyük boy patates
- 4 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- Yarım mor lahana
- Yoğurt
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
3 Renkli Patates Püresi Tarifi Yapılışı
- Patatesler soyulur ve haşlanır.
- Havuç rendelenir.
- Havuç ve sarımsaklar yağ ile pişer.
- Mor lahana rendelenir.
- Pişen patatesin suyu sızılır ve soğumaya bırakılır.
- Havuç piştikten sonra soğur.
- Patatesler çatalla ezilip püre haline getirilir.
- Ezilen püre iki ayrı kaba ayrılır.
- Sade olana karabiber ve pul biber eklenip karıştırılır. Diğer ayırılan püreye de rendelenmiş lahana eklenir ve güzelce karıştırılır.
- Havuç soğuduktan sonra içine yoğurt dökülür.
- Borcama önce sade püreyi daha sonra mor lahanalı püre yayılır. Onun üstüne de yoğurtlu havuç dökülür.
Serivse hazırdır Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder