3 Mart 2020 Salı

3 Renkli Patates Püresi Tarifi

3 Renkli Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük boy patates
  • 4 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım mor lahana
  • Yoğurt
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

3 Renkli Patates Püresi Tarifi Yapılışı



  1. Patatesler soyulur ve haşlanır.
  2. Havuç rendelenir.
  3. Havuç ve sarımsaklar yağ ile pişer.
  4. Mor lahana rendelenir.
  5. Pişen patatesin suyu sızılır ve soğumaya bırakılır.
  6. Havuç piştikten sonra soğur.
  7. Patatesler çatalla ezilip püre haline getirilir.
  8. Ezilen püre iki ayrı kaba ayrılır.
  9. Sade olana karabiber ve pul biber eklenip karıştırılır. Diğer ayırılan püreye de rendelenmiş lahana eklenir ve güzelce karıştırılır.
  10. Havuç soğuduktan sonra içine yoğurt dökülür.
  11. Borcama önce sade püreyi daha sonra mor lahanalı püre yayılır. Onun üstüne de yoğurtlu havuç dökülür.
    Serivse hazırdır Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder