3 Mart 2020 Salı

Cepli Poğaça Tarifi

Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1, 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
Arası için;
  • Sıvı yağ
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu
Arası için
  • Domates
  • Marul ,maydanoz nane
  • Kaşar peyniri

Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı



  1. Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  2. Unu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurun mayalanması için en az 1 saate yakın bekletelim.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  5. Bezeyi ister merdane ile ister elimizle pasta tabağı büyüklüğünden biraz küçük açıp üzerine sıvı yağı ile yağlayalım ve ikiye katlayalım ve “(D” şeklinde yapalım )
  6. İkiye katladığımız bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp tekrar katlayalım ( Resimde görüldüğü gibi olacak. ) ve fırın tepsisine yerleştirip 15 dakika kadar tepside mayalandıralım.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpip önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim poğaçalar soğuyunca aralarına peynir, domates ve marul koyup servis edelim.
    Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder