Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek Tarifi
Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 3 adet patates
- Pul biber
- Nane
- Kekik
- Tuz
- Yarım soğan
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- Sosu için:
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. Patateslerimizi rendeleyip soğanı ince ince doğrayalım.
- Yağını, tuzunu, baharatlarını ekleyip karıştıralım.
- Sosu için de ayrı bir kapta tüm malzemeleri karıştıralım ve böreğimizi hazırlayalım.
- Yufkadan bir adet alıp tezgahın üzerine serelim.
- İlk kata sos sürmüyoruz.
- İkinci yufkayı alalım diğer yufkanın üzerine serip sostan sürelim.
- Fırça yardımıyla eşit yayalım sosu.
- 4 kat olacak şekilde her kata sos sürüp işlemi tekrarlıyoruz.
- 4. Kata sos sürüp iç harcımızı yufkanın kısa olan kenarına şerit halinde koyup rulo yapıyoruz tepsiye yerleştiriyoruz.
- Aynı şekilde yufkalar bitecek şekilde tekrarlayalım. 2 tepsi börek çıkıyor.
- Kalan sosu böreğin üzerine sürebilirsiniz. Dilerseniz böreğin aralarına margarin veya tereyağı da kesip koyabilirsiniz lezzet verecektir.
- Yumurtanın sarısını böreğimizin üzerine sürüp isteğe bağlı olarak çörek otu ve susam ile süsleyebilirsiniz.
- Pişmeden dilimler 4 parmak olacak şekilde keselim böreğimizi.
- 180 derece fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim. Şimdiden afiyet olsun☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder