26 Mart 2020 Perşembe

Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek Tarifi

Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 3 adet patates
  • Pul biber
  • Nane
  • Kekik
  • Tuz
  • Yarım soğan
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Sosu için:
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. Patateslerimizi rendeleyip soğanı ince ince doğrayalım.
  2. Yağını, tuzunu, baharatlarını ekleyip karıştıralım.
  3. Sosu için de ayrı bir kapta tüm malzemeleri karıştıralım ve böreğimizi hazırlayalım.
  4. Yufkadan bir adet alıp tezgahın üzerine serelim.
  5. İlk kata sos sürmüyoruz.
  6. İkinci yufkayı alalım diğer yufkanın üzerine serip sostan sürelim.
  7. Fırça yardımıyla eşit yayalım sosu.
  8. 4 kat olacak şekilde her kata sos sürüp işlemi tekrarlıyoruz.
  9. 4. Kata sos sürüp iç harcımızı yufkanın kısa olan kenarına şerit halinde koyup rulo yapıyoruz tepsiye yerleştiriyoruz.
  10. Aynı şekilde yufkalar bitecek şekilde tekrarlayalım. 2 tepsi börek çıkıyor.
  11. Kalan sosu böreğin üzerine sürebilirsiniz. Dilerseniz böreğin aralarına margarin veya tereyağı da kesip koyabilirsiniz lezzet verecektir.
  12. Yumurtanın sarısını böreğimizin üzerine sürüp isteğe bağlı olarak çörek otu ve susam ile süsleyebilirsiniz.
  13. Pişmeden dilimler 4 parmak olacak şekilde keselim böreğimizi.
  14. 180 derece fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim. Şimdiden afiyet olsun☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder