Beşamel Soslu Garnitürlü Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte harcı için;
- Yarım kilo dana kıyma
- 1 orta boy rendelenmiş soğan
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
- 1 su bardağı garnitür
Beşamel sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz ve karabiber
Domates sos için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı domates sosu
- 1 çay bardağı kaynatılmış su
- Tuz, karabiber
Üzeri için;
- 1 su bardağı kaşar rendesi
Beşamel Soslu Garnitürlü Köfte Tarifi Yapılışı
- Köfte harcı için; tüm malzemeleri bir kaba koyalım maydanozu minik doğrayıp güzelce yoğuralım.
- Yoğurduğumuz köfteyi mandalina boyutunda yuvarlayarak çanak şekli verelim ve içine garnitürümüzü koyalım.
- Beşamel sos için; yağımızı eritelim. Unumuzu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine sütü ekleyip çırpıcı ile topaklanmaması için sürekli çırpalım.
- Muhallebi kıvamına gelen beşamelin altını kapatıp tuz ve karabiber ekleyelim.
- Hazırladığımız beşameli garnitürlerin üzerine pay edip 200 dereceli fırında 20 dk pişirelim.
- Sos için yağımızı tencereye alalım.Sarımsağı ekleyip kavuralım. Salçayı da ekleyip kavurma işlemine devam edelim.
- Domates sosu ve suyu da ekleyip 5 dk kadar kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
- Fırında olan köftemizi 20 dk sonunda çıkaralım.
- Hazırlamış olduğumuz sosu dökelim ve kaşar rendesini beşamelin üzerine serpiştirelim. Tekrar fırına verelim.
- Kaşarlar eriyip üzerleri kızarınca fırından yemeğimizi çıkaralım.Afiyet olsun 🥰
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder