Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • Yarım su bardağı süt (Haşlanan suya ilave etmek için )
Beşamel sos için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Bir fiske tuz
  • Damak tadınıza göre karabiber
Üzeri için
  • Bol rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kırmızı toz biber
  • Tereyağı

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı küçük küçük parçalara ayırıp bol suyla yıkayalım.
  2. Daha sonra derin bir tencereye koyup yarım su bardağı sütü ekleyelim.
  3. Üzerine çıkacak kadar su ve tuzunu da ekleyip hafifçe yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  4. Haşlanan karnabaharları süzün ardından beşamel sos için küçük bir tencereye iki kaşık tereyağını ekleyip eritin.
  5. Eriyen tereyağına iki kaşık unu da ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavuralım. 4 dk daha sonra 2 su bardağı sütü yavaş yavaş ekleyelim. Topak topak olmaması için devamlı karıştıralım.
  6. Bu arada tuzunu karabiberini de ekleyelim beşamel sos koyulaşınca kısık ayarda 3-4 dk daha pişirip ocağın altınını kapatalım.
  7. Haşlanan karnabaharları fırına dayanıklı bir kabın içine dizelim.
  8. Üzerine beşamel sosu döküp güzelce her yerine yayalım.
  9. Ardından bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirelim eşit şekilde son olarak da kaşar peynirin üzerine kırmızı toz biber serpelim.
  10. Küçük küçük parçalar halinde tereyağı da ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dk pişirelim.
  11. Üzeri hafif kızarınca fırından alalım sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
    NOT haşlarken suyuna koyduğumuz yarım su bardağı süt karnabaharın hem beyaz olmasını sağlıyor hemde karnabaharın kokusunun çıkmasını önleyecektir.

Yorumlar