Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket göğüs
- 5-6 adet mantar
- 1 küçük kapya biber
- 1 yeşil biber
- 1 kaşık salça, 1 küçük diş sarımsak, az su (Sos kıvamı yapacağız ayrı tabakta)
- 1 büyük soğan, 1 diş sarmısak
- Az sıvı yağ, az tereyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
Beşamel sos için;
- 2 kaşık tereyağı (çok dolu olmasın)
- 2 kaşık un (dolu)
- 2 bardak süt
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğsünü kuşbaşı doğruyoruz ve bir tencereye yağsız koyuyoruz hafif ateşte hafif beyazlaştıracağız.
- Bu sırada soğan ve sarımsağı doğruyoruz.
- Tavuklara yağ ekleyip bi tur karıştırıp doğranmış soğan sarımsağı ekliyoruz.
- Biberleri doğruyoruz soğandan sonra biberleri ekliyoruz.
- Patatesleri de küp küp doğruyoruz ve patatesleri de ekleyip çok az tereyağı(1tatlı kaşığı) karıştırıp kapağı kapatıyoruz. Ara ara karıştırıp onları kendi haline bırakıyoruz.
- Karışım pişerken 1 kaşık minicik doğranmış veya dövülmüş sarımsak ve az su ile bir kapta karıştıralım.
- Mantarları da doğrayıp tencereye ekliyoruz. Kapağı kapatıyoruz.
- Onlar pişerken beşamel sosu hazırlıyoruz. 2 yemek kaşığı tereyağı başka bir tencerede eritiyoruz ve unu ekleyip kavuruyoruz.
- Hafif un kokusu gelince yavaşca ve sürekli karıştırarak sütü ekliyoruz.
- Tuzu da ekleyip Kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önden ısıtıyoruz.
- Tencereyi mantar zaten sulandıracaktır.
- Üzerine tabaktaki az sosu(sulu olmamasına dikkat edin ekleyip karıştırıyor, pul biber, karabiber ve tuz ile karıştırıyoruz. Tenceredeki fırına atacak kıvama gelince borcama döküyoruz.
- Beşamel sosu da üstüne döküp 200 derecede önceden ısıtılan fırına atıyoruz. Hafif rengi değişimce rendelenmiş kaşarı ekliyor dereceyi 150 ye indiripbiraz daha pişiriyoruz. Almadan önce dereceyi max getirip iyice kızarttım ve aldım. Afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder