1 Mart 2020 Pazar

Bulgur Pilavı (Yeni Yemekle Uğraşanlar İçin) Tarifi

Bulgur Pilavı (Yeni Yemekle Uğraşanlar İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
  • Yarım çay bardağından az fazla sıvı yağ

Bulgur Pilavı (Yeni Yemekle Uğraşanlar İçin) Tarifi Yapılışı



  1. Pilav tenceresine yağ ve şehriye koyup rengini alınca kadar kavuralım.
  2. Yağın azıcık ılımasın bekleyelim bulgurlar kavrulmasın.
  3. Üzerine tuzu ve suyu da koyalım.
  4. Kapağını kapatalım ,kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim.
  5. Pişen pilavı dinlenmesi için 10dk kadar bekleyelim.
  6. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyelim.
    Afiyet olsun. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder