Bulgur Pilavı (Yeni Yemekle Uğraşanlar İçin) Tarifi
Bulgur Pilavı (Yeni Yemekle Uğraşanlar İçin) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı tel şehriye
- Yarım çay bardağından az fazla sıvı yağ
Bulgur Pilavı (Yeni Yemekle Uğraşanlar İçin) Tarifi Yapılışı
- Pilav tenceresine yağ ve şehriye koyup rengini alınca kadar kavuralım.
- Yağın azıcık ılımasın bekleyelim bulgurlar kavrulmasın.
- Üzerine tuzu ve suyu da koyalım.
- Kapağını kapatalım ,kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim.
- Pişen pilavı dinlenmesi için 10dk kadar bekleyelim.
- Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyelim.
Afiyet olsun. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder