Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağından biraz az pirinç
- 5-6 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 yumurta
Üzeri için;
- Nane
- Pul biber
- Tereyağı
Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı
- Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ve 5 bardak suyu bir tencereye alıp pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Altını kapatıyoruz.
- Bir tavada yağı eritip unu kokusu çıkana kadar çeviriyoruz.
- Bir kasede yoğurt ve yumurtayı sulanana kadar iyice çırpıyoruz.
- Unu ve yumurtayla çırptığımız yoğurt karışımını birleştirip karıştırıyoruz.
- Top top olursa blender kullanabilirsiniz.
- Birleştirdiğimiz karışıma haşlanmış pirinçin suyundan azar azar ilave edip çorbanın terbiyesini ılık hale getiriyoruz.
- Ilıklaşan terbiyeyi haşlanmış pirinçin olduğu tencereye döküyoruz ve karıştırıyoruz.
- Servis yaparken tereyağında nane ve pul biberi yakabilirsiniz.
NOT: Çorbanın tuzunu yoğurdun kesilmemesi için çorba hazır olduktan sonra ekleyin ve karıştırın.
Afiyet olsun. 🌿
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder