1 Mart 2020 Pazar

Yoğurt Çorbası Tarifi

Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağından biraz az pirinç
  • 5-6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 yumurta
Üzeri için;
  • Nane
  • Pul biber
  • Tereyağı

Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ve 5 bardak suyu bir tencereye alıp pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Altını kapatıyoruz.
  2. Bir tavada yağı eritip unu kokusu çıkana kadar çeviriyoruz.
  3. Bir kasede yoğurt ve yumurtayı sulanana kadar iyice çırpıyoruz.
  4. Unu ve yumurtayla çırptığımız yoğurt karışımını birleştirip karıştırıyoruz.
  5. Top top olursa blender kullanabilirsiniz.
  6. Birleştirdiğimiz karışıma haşlanmış pirinçin suyundan azar azar ilave edip çorbanın terbiyesini ılık hale getiriyoruz.
  7. Ilıklaşan terbiyeyi haşlanmış pirinçin olduğu tencereye döküyoruz ve karıştırıyoruz.
  8. Servis yaparken tereyağında nane ve pul biberi yakabilirsiniz.
NOT: Çorbanın tuzunu yoğurdun kesilmemesi için çorba hazır olduktan sonra ekleyin ve karıştırın.
Afiyet olsun. 🌿

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder