Çiğköfte Tarifi
Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince esmer bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı isot(isteğe göre azaltabilir-çoğaltabilirsiniz)
- 1 adet orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı salça(domates-biber karışık olabilir isteğe bağlı sadece domates veya biber salçası da koyabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 limon suyu
Çiğköfte Tarifi Yapılışı
- 2 su bardağı ince bulgurumuzu ağzı geniş bir kabın içersine alalım.
- 2 su bardağı sıcak suyumuzu da ekleyip 10 dakika boyunca kabarmasını bekleyelim.
- Bu sırada soğanı rendeleyebilir yada küçük parçalar halinde doğrayabilirsiniz size kalmış.
- Ardından bulgurumuzu açıp bir kez karıştıralım, elimizle kontrol edelim ,gerekli kıvamı aldığını anlamak için avuç içinizde sıktığınızda biraz toparlanması lazım eğer toparlanmıyorsa biraz daha su ekleyip 2 dakika daha dinlendirin.
- Daha sonra salça ve isotomuzu ekleyerek renklerini verene kadar karıştırın.
- Daha sonra tuz, soğan, nar ekşisi, limon suyunu ve sıvı yağı ekleyip biraz karıştırdıktan sonra blender yardımı ile yoğurun.
- Yaklaşık 10 dakika yoğurarak kıvam almasını sağlayın.
- Son olarak şekil verin eğer pürüzsüz bir görünümü olsun isterseniz elinize eldiven giyerek şekil verebilirsiniz.
- İsteğe bağlı marulla süsleyip servis edebilirsiniz.
- Çiğköftelerimiz servise hazır deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder