17 Mart 2020 Salı

Çiğköfte Tarifi

Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince esmer bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı isot(isteğe göre azaltabilir-çoğaltabilirsiniz)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı salça(domates-biber karışık olabilir isteğe bağlı sadece domates veya biber salçası da koyabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 limon suyu

Çiğköfte Tarifi Yapılışı

  1. 2 su bardağı ince bulgurumuzu ağzı geniş bir kabın içersine alalım.
  2. 2 su bardağı sıcak suyumuzu da ekleyip 10 dakika boyunca kabarmasını bekleyelim.
  3. Bu sırada soğanı rendeleyebilir yada küçük parçalar halinde doğrayabilirsiniz size kalmış.
  4. Ardından bulgurumuzu açıp bir kez karıştıralım, elimizle kontrol edelim ,gerekli kıvamı aldığını anlamak için avuç içinizde sıktığınızda biraz toparlanması lazım eğer toparlanmıyorsa biraz daha su ekleyip 2 dakika daha dinlendirin.
  5. Daha sonra salça ve isotomuzu ekleyerek renklerini verene kadar karıştırın.
  6. Daha sonra tuz, soğan, nar ekşisi, limon suyunu ve sıvı yağı ekleyip biraz karıştırdıktan sonra blender yardımı ile yoğurun.
  7. Yaklaşık 10 dakika yoğurarak kıvam almasını sağlayın.
  8. Son olarak şekil verin eğer pürüzsüz bir görünümü olsun isterseniz elinize eldiven giyerek şekil verebilirsiniz.
  9. İsteğe bağlı marulla süsleyip servis edebilirsiniz.
  10. Çiğköftelerimiz servise hazır deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder