Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt (ılık)
- 1 paket maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( 1 tam+1 beyaz)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 7 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi için ;
- 2 bardak tahin
- 2 bardak şeker (tercih sizin)
Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamurunu hazırlıyoruz.
- 2 su bardağı sütü ılıtıyoruz.
- Daha sonra mayamızı döküp güzelce 2-3 dakika karıştırıyoruz erimesi için.
- Sonra yoğurma kabına sıvı yağ, şeker, yumurta ve unu az az ekleyip yoğuruyoruz.
- Unu az az döküyoruz tam 7 bardak olacak tuzu yoğurmanın sonunda ekliyoruz.
- Hamurumuzu mayalandırıyoruz. Daha sonra 1 saat kadar hamurun kabarmasını bekliyoruz.
- Hamuru 12 parçaya ayırıyoruz 6-6 2 set halinde yapacağız çünkü bezeleri incelene kadar açıyoruz.
- Açtığımız beze üzerine şekerli tahin üstüne hamur arasına şekerli tahin diyerek 6 kat yapıyoruz ve güzelce bastırıyoruz.
- 2 parmaktan az daha kalın kesiyoruz hepsini.
- Daha sonra kestiğimiz parçayı elimize alıp bastıra bastıra içindeki havayı alıyoruz ve kıvırıp kıvırıp gül şeklinde doluyoruz.
- Fırına sürmeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derece fırında alt üst kızarana kadar tutuyoruz.
Afiyet olsun ( buzlukta dondurup istediğiniz kadar saklayabilirsiniz).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder