17 Mart 2020 Salı

Tahinli Çörek Tarifi

Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (ılık)
  • 1 paket maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( 1 tam+1 beyaz)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 7 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi için ;
  • 2 bardak tahin
  • 2 bardak şeker (tercih sizin)

Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle hamurunu hazırlıyoruz.
  2. 2 su bardağı sütü ılıtıyoruz.
  3. Daha sonra mayamızı döküp güzelce 2-3 dakika karıştırıyoruz erimesi için.
  4. Sonra yoğurma kabına sıvı yağ, şeker, yumurta ve unu az az ekleyip yoğuruyoruz.
  5. Unu az az döküyoruz tam 7 bardak olacak tuzu yoğurmanın sonunda ekliyoruz.
  6. Hamurumuzu mayalandırıyoruz. Daha sonra 1 saat kadar hamurun kabarmasını bekliyoruz.
  7. Hamuru 12 parçaya ayırıyoruz 6-6 2 set halinde yapacağız çünkü bezeleri incelene kadar açıyoruz.
  8. Açtığımız beze üzerine şekerli tahin üstüne hamur arasına şekerli tahin diyerek 6 kat yapıyoruz ve güzelce bastırıyoruz.
  9. 2 parmaktan az daha kalın kesiyoruz hepsini.
  10. Daha sonra kestiğimiz parçayı elimize alıp bastıra bastıra içindeki havayı alıyoruz ve kıvırıp kıvırıp gül şeklinde doluyoruz.
  11. Fırına sürmeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derece fırında alt üst kızarana kadar tutuyoruz.
    Afiyet olsun ( buzlukta dondurup istediğiniz kadar saklayabilirsiniz).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder