Çikolatalı Yalancı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gr tereyağı
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
Üzeri için;
- 1 paket sıvı krema
- 60 gr bitter çikolata
Süsleme için ;
- Hindistan cevizi
- Kakao
- Portakal
- Damla Çikolata
Çikolatalı Yalancı Cheesecake Tarifi Yapılışı
بِسْــــــــــــــــــــــمِ ﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
- İlk olarak muhallebi için tencereye süt, şeker ve irmiği alıp göz göz olana dek sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladığında içerisine tereyağ ve vanilin ekleyip karıştırın tereyağ eridiğinde altını kapatıp kıyıya alın.
- Tavada 100 g tereyağı eritin aynı zamanda robotta bisküvileri un gibi olana dek çekin.
- Eriyen yağı üzerine döküp karıştırın.
- 26 cm lik kalıbın içerisine bisküviyi döküp düzeltelim ve kalın bir bardağın tabanıyla bastıralım. 5 dakika dolapta dinlendirelim.
- Ardından üzerine muhallebiyi dökün ve düzenleyin. 10 dakika tezgahta dinlendirin.
- En son cezvede kremayı ısıtıp içerisine çikolatayı ekleyin ve çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
- Eridikten sonra muhallebinin üzerine dökün ve ilk sıcağı çıktıktan sonra buzdolabına alın 3-4 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun inşAllah ☺️🌸
* Hindistan cevizi ve kakaoyu birbirine bulayıp öyle kullanın 😉
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder